HOME

Aanvraag beschermingsbewind

image

We zorgen ervoor dat het u duidelijk wordt wat beschermingsbewind inhoud en hoe het in zijn werk gaat.Klik voor de website

Naar de website van NBPM - professionele mentoren

Indien u overweegt een beschermingsbewind voor uzelf of voor iemand anders aan te vragen kunt u contact met ons opnemen. We komen dan op huisbezoek en spreken allerlei zaken en de procedure door. We zorgen ervoor dat het u duidelijk wordt wat beschermingsbewind inhoudt en hoe het in zijn werk gaat.

 

Voor de aanvraag tot beschermingsbewind bij de rechtbank is het nodig:

  1. Een geldig ID-kaart, paspoort of verblijfsvergunning.
  2. Een medische verklaring of sociaal verslag waaruit een diagnose blijkt zodat aangetoond kan worden dat u bewindvoering nodig heeft.
  3. Een akkoordverklaring van de familie kan in sommige gevallen nodig zijn.

Klik om het intakeformulier te downloaden (pdf)Al deze procedures zullen we voor u begeleiden.

 

Het duurt enige tijd totdat er een bewindvoerder door de rechter wordt benoemd. In de tussenliggende periode – van huisbezoek tot beschikking van de rechtbank- vragen we van de rechthebbende een machtiging om direct de financiële zaken voor de cliënt op orde te stellen en te gaan regelen.

 

De Kosten:

Aan bewindvoering zijn wel kosten verbonden. Deze kosten worden jaarlijks door de overheid vastgesteld. Soms kunt u in aanmerking voor volledige of gedeeltelijke vergoeding via de bijzondere bijstand van uw gemeente. U hoeft in zulke gevallen niets of alleen een eigen bijdrage te betalen.

Voor een overzicht van onze (vaste) tarieven verwijzen wij u naar pagina Onze tarieven op deze website.

| all rights reserved Zorgbruggen Bewindvoering BV ©2017 | disclaimer | privacyverklaring |
Webdesign: Klik voor meer info over webdesign en onderhoud websites door Jansen Internetservice uit Bergeijk.